hur förklarar mesoteliom till barn

Mesoteliom är en ganska sällsynt sjukdom , och den enda kända orsaken är exponering för asbest. Vid tiden de flesta människor är diagnostiserats med denna sjukdom , deras överlevnad genomsnitt bara cirka ett år. Därför berättar ett barn om mesoteliom är inte en lätt uppgift . Det kan dock hanteras taktfullt om du förstår något om sjukdomen och behandlingen och förmedla information anpassat till barnets ålder , utveckling och temperament för barnet

Hur berätta för barn om mesoteliom


1 .
allmänhet , om ett barn är i skolåldern eller äldre , förklara att den person som har mesoteliom är i dålig hälsa . Ge barnet en kort översikt av sjukdomen . Mesoteliom är känd som en typ av lunga caner eller "Asbest" lungcancer . Det sker inom slemhinnan i lungan . Om barnet är yngre än skolåldern , satt bara som att personen har en sjukdom som drabbar lungor och bröst . .
2
Med ett äldre barn , ge mer information om sjukdomen : Mesoteliom orsakas av exponering för asbest. Asbest är ett mineral gång används i konstruktion och tillverkning . I många fall har en person som har exponerats inte kontraktet mesoteliom i många år , eller det kan ta så lång tid för sjukdomen att framträda . Om ett yngre barn frågar varför den personen är sjuk , kan du förklara att sjukdom kom från asbest , ett material som brukade vara vanligt i vissa arbetsmiljöer .
3 .
Ta reda på allt du kan om sjukdomen så att du kan svara på alla frågor ditt barn kan ha . Ge informationen enkelt och koncist för att inte förvirra honom eller henne . Känner igen symtomen av mesoteliom . andfåddhet , hosta som inte går bort , viktminskning , svullen buk , bröstsmärta, trötthet , nattliga svettningar och feber

Om ditt barn frågar hur personen med mesoteliom har hand om , säger sjukdomen behandlas i ett antal olika sätt , bland annat strålning , cellgifter och kirurgi. Beror emellertid behandling på familjens historia , orsaken och patientens ålder och allmänna hälsa.
4 .
Lämna inte ut information . Det är bättre att vara taktfull och berätta sanningen sedan lämna utrymme för tvivel. Se till att du ger information som är saklig och hjälpsam , men gör som du gör med alla känsliga material-med medkänsla och förståelse
5
Om ditt barn och den person med mesoteliom har . nära vänner, berätta barnets lärare och begära att bli informerade om förändringar i ditt barns beteende eller humör .

tips och varningar


 • Börja med en liten bit av information och bygga därifrån som ditt barn börjar ställa frågor och försöker begripa vad du berätta för honom .
 • Ge ditt barn kramar av tillförsikt .
 • Barnen kan berätta när en vuxen är dans kring ett ämne och , och som kan vara mer upprörande än att bara lära sig om de omständigheter under ett enkelt sätt.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.