hur man får gas lättnad efter koloskopi

Koloskopi Förfarandet kan delas upp i tre delar . Där är koloskopi prep där du förbereda dig för koloskopi . För en del är att den värsta delen av förfarandet . Sedan finns det faktiska förfarandet , som är en bit av kakan . Normalt personen sover och vaknar upp helt utvilad . Den tredje delen av förfarandet inträffar senare, och för vissa människor som innebär överflödig gas

Inte alla lider av överflödig gas efter en koloskopi . men om du råkar vara någon som gör , finns det flera saker du kan göra för att finna befrielse från den överskjutande gas .
1 .
Drick varma vätskor . Direkt efter en koloskopi du måste komma ihåg att både magen och din tarmkanal är tomma . När saker är tomma , har luften en tendens att ackumuleras . Ett av de bästa sätten att bli av gas och anhopning och hitta befrielse från svälla är att dricka varma vätskor . Prova att dricka te eller buljong bidrar till att främja gas lättnad .
2 .
Ät små , lätta måltider . Viljan att äta en stor måltid efter att ha gått i 24 timmar utan mat är väldigt frestande men gör det inte . Långsamt återinföra mat i din digestional tarmkanalen . En större måltid strax efter en koloskopi inte bara överväldigar ditt system , men det fysiska obehag är inte värt det . Ät små mängder icke-gasproducerande livsmedel såsom magert kött eller fisk . Håll dig borta från gasfyllda livsmedel som broccoli och bönor .
3 .
flytta runt. Rörelsen är kroppens sätt att hålla allt flytande . Om du går ut på en promenad eller delta i mycket lätt träning , det hjälper att hålla gasen flödar så att den inte kommer att bygga upp och orsaka obehag .
4 .
Håll dig borta från tuggummi . Om du gillar tuggummi , håll dig borta från det under minst 24 timmar efter koloskopi . Förutom att svälja mer luft när man tuggar tuggummi , är några av de sötningsmedel som används i tandköttet kända för att orsaka gas . Därför , om du är ute efter att minska förekomsten av gas efter en koloskopi , vänta på tandköttet tugga .
5 .
Förbli lugn och avslappnad. Stress orsakar mage juice att flöda som i sin tur orsakar gas . Om du kan , försök att hålla sig borta från stressande projekt i minst 24 timmar efter en koloskopi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.