karboplatin förskrivningsinformation

Karboplatin är det generiska namnet för en intravenös recept kemoterapi medicinering . Läkare ordinera vanligen karboplatin för behandling av äggstockscancer , men läkemedel kan också användas för att behandla andra typer av cancer samt rapporterar Mayo Clinic

Funktion

Carboplatin funktioner genom att förhindra cancerceller i äggstockarna eller andra delar av kroppen från att växa och så småningom leder till förstörelse av celler .

Tidsplan

Läkare brukar ordinera intravenös administrering av 360 mg/m2 karboplatin var fjärde vecka för behandling av äggstockscancer , för sex övergripande behandlingar, är rapporter RxList .

Typer

Carboplatin ibland ut av sig själv för monoterapi , men i andra fall , läkare använda drogen i kombination med cyklofosfamid , en annan kemoterapi läkemedel . Beslutet om vilken typ av behandling som används beror på din hälsa , vilken typ av tumör , varvid skede av din cancer och andra behandlingar som används för sjukdomen .

Risker

Biverkningar av karboplatin inkluderar minskade vita och röda blodkroppar samt blodplättar , illamående , kräkningar , nervsmärta , elektrolyt brister , svaghet och håravfall . Allvarliga risker med karboplatin omfatta njurskada , bestående nervskador , förlust av syn, hörsel problem och allvarliga allergiska reaktioner , varnar RxList .

Överväganden

Carboplatin utgör en risk för fosterskador och ges till gravida kvinnor endast då Det finns inget säkert alternativ till behandling . Om du har en historia av hörselskadade eller njursjukdom eller om du för närvarande lider av vattkoppor eller bältros , kan det inte vara säkert för dig att bli behandlad med karboplatin , varnar Mayo Clinic .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.