vad är aggressiv kemoterapi ?

Cancer är ofta behandlats med vissa läkemedel via en medicinsk åtgärd som kallas kemoterapi . Cellgifter droger kan användas före eller efter cancerkirurgi . De levereras i kombination med Xet strålbehandling av piller eller IV eller injektion

Aggressiva Cytostatika

Med vissa cancerformer, är aggressiv kemoterapi kallas för , vilket innebär administration av en eller en kombination av de mest kraftfulla läkemedel som finns . Medan effektivt avdödar cancerceller , kan det skada även friska celler .

biverkningar

Ju mer aggressiv kemoterapi , desto allvarligare potentiella biverkningar kan vara. För mycket kemoterapi kan döda patienten . Framgång finns i förmågan att balansera förstörelse cancercell med att bevara så många friska som möjligt .

Study

En multi-universitetet studie ledd av Barbara Asselin , MD , av James P. Wilmot Cancer Center publicerade , i Journal of Clinical Oncology , som ingicks aggressiv kemoterapi minskar dödligheten i barnleukemi med 37 procent .

Lösning

Asselin-ledda studien utarbetat en experimentell behandling för barnleukemi som inkluderade den aggressiva administrering av cytostatika metotrexat , asparaginas och doxorubicin med upp till fem gånger den vanliga dosen för månader i stället för veckor till uppnå 37 procent förbättring . Detta är en klar förbättring jämfört med traditionella halter av cytostatika vid behandling av detta är speciellt dödliga cancer .

Kända Ties

skådespelaren Patrick Swayze 's regim för avancerad pankreascancer inkluderade både aggressiv kemoterapi och en experimentell drog , vatalinib , avsedd att skära av blodtillförsel till cancerceller . Tyvärr har sent upptäckt av sjukdomen i Swayze inte besvara ens aggressiv kemoterapi . Tidig upptäckt är nyckeln .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.