vad är tamoxifenbehandling ?

Tamoxifenbehandling ger sällsynt möjlighet för kvinnor som löper hög risk att utveckla bröstcancer att vidta åtgärder innan du får en diagnos . Möjligheten av allvarliga biverkningar finns , vilket gör det viktigt allvarligt att väga nyttan och konsekvenserna av denna behandling

Identification

Tamoxifen är ett oralt läkemedel som påverkar effekterna av östrogen i bröstet . Det hindrar cellerna som behöver östrogen för att bilda bröstcancer från att få östrogen de behöver . I andra delar av kroppen , orsakar medicinering en ökning av östrogen som kan hjälpa till med många symptom på klimakteriet.

Använder

Östrogen är en faktor i utvecklingen av bröstcancer , därför Tamoxifen har visat sig att förebygga och behandla tidigt skede . Det har också ansett det värdefullt att bevara benhälsa efter klimakteriet och kolesterolsänkande .

biverkningar

Tamoxifen har biverkningar som liknar klimakteriet , såsom värmevallningar och vaginal ansvarsfrihet . Andra biverkningar är en oregelbunden period , huvudvärk , trötthet och illamående .

långsiktiga effekter

Några effekter av Tamoxifen inte dyker upp i månader eller år efter det att medicineringen har tagits . Exempel på dessa är en ökad risk att utveckla livmodercancer , levercancer och grå starr .

Försiktighetsåtgärder

Den långa listan av biverkningar som gör det viktigt att väga nyttan mot de eventuella problem när de beslutar att ta sin medicin . Uppföljning vård är också nödvändigt att utesluta långsiktiga effekter som kan förekomma flera år efter denna behandling inte längre tas .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.