Vad är bröstcancer tecken under amning ?

Ett flertal studier har visat att amning signifikant minskar livslängden risken för bröstcancer . Utvecklingen av bröstcancer under amning är mycket sällsynt. När det inträffar , kan diagnosen vara en utmaning eftersom gemensamma varningssignaler om bröstcancer finns förändringar i bröst storlek och form --- förändringar som också sker i normala, friska bröst under amning . En ammande kvinna bör följa vanlig bröstcancer-screening rekommendationer för sin ålder och känna igen tecken som motiverar ett samråd med sin läkare .

klumpar

klumpar är ofta det första tecknet på bröstcancer , men friska bröst kan kännas knöliga under amning . De flesta knölar i lakterande bröst orsakas helt enkelt av ett bröst är full eller mjölkstockning eller juverinflammation . Dessa klumpar försvinner efter mata barnet eller försvinner inom ett par dagars behandling för mjölkstockning eller juverinflammation . En bröst klump bör undersökas av en läkare om det inte rör sig eller förändras under tiden eller efter behandling för mastit .

rynkiga hud

puckering eller dimpling i huden på bröstet bör undersökas av en läkare , speciellt när puckering är över ett engångsbelopp som inte flytta eller ändra .

Ansvarsfrihet

Det är gemensamma för mjölk läcka mellan matning , särskilt i de tidiga veckorna , så mjölkaktig ansvarsfrihet inte anledning till oro . Rensa flytningar från bröstvårtan som är annorlunda till utseendet från mjölk bör rapporteras till läkare . Bloody bröstvårtan bör också redovisas , men detta kan helt enkelt vara ett symptom på spruckna bröstvårtor orsakas av att barnet har en dålig spärr .

Rodnad

Breast rodnad är ett tecken på en ovanlig form av bröstcancer , men mer sannolikt ett symptom på mastit . Rodnad bara är oroande om det inte försvinner efter behandling mastit eller om mastit symptom som mjölkstockning , feber och influensaliknande sjukdom inte är närvarande .

Nippel Symtom

Pagets sjukdom i bröstvårtan är en sällsynt form av bröstcancer som drabbar bröstvårtan . Symtomen omfattar rodnad, irritation och fjällning eller fjällning av huden på bröstvårtan. I en ammande kvinna , dessa är mycket mer sannolikt att vara symtom på en svamp-eller svampinfektion i bröstvårtan . En läkare kan bekräfta den verkliga orsaken till dessa symptom och behandla dem på lämpligt sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.