Vilka är fördelarna med strålning och kemoterapi för lungcancer ?

Enligt Centers for Disease Control , Bara under 2005 var 196. 687 personer i USA diagnosen lungcancer . Samma år dog 159. 217 av sjukdomen . Två av de ledande behandlingar för lungcancer är kemoterapi och strålbehandling

kemoterapi för kontroll

En av fördelarna med kemoterapi för lång cancer är förmågan att hjälpa till att kontrollera spridning ( metastaser ) i cancer till andra delar av kroppen. Eftersom de flesta kemoterapi droger cirkulerar i hela kroppen , är medicineringen kan riktas växande cancerceller som kanske inte har upptäckts ännu .

Cytostatika som ett botemedel

I vissa fall kan kemoterapi fungera även som ett botemedel mot lungcancer . Detta inträffar när kemoterapi kan helt döda , eller plats i remission , det lungcancer celler i kroppen . Detta betyder inte att lungcancer inte kan upprepas.

Cytostatika som smärtlindring

Cytostatika kan också användas som smärtlindring . Som tumörer växer kan de sätta press på de omgivande strukturerna, inbegripet inre organ . Cytostatika har förmågan att krympa tumörer , som sedan kan lindra en del av smärtan som orsakas av ökat tryck .

Profylaktisk Strålbehandling

Strålning , som kemoterapi , kan förhindra en lungcancer sprids genom att rikta områden där det är mest sannolikt kommer att spridas ( som omger lymfkörtlar ) . Eftersom strålbehandling kan riktas till enskilda områden , kan det förhindra metastaser utan så många biverkningar som cellgifter .

Palliativ strålterapi

Palliativ strålbehandling kan också vara till hjälp för lungcancer , eftersom det hjälper till att lindra smärtan av växande tumörer som orsakar tryck på lungvävnad . Det gör detta genom att minska storleken på tumören .

Strålning Cure

Strålning , som kemoterapi , kan också fungera som ett botemedel mot lungcancer . Detta inträffar vanligen först när lungcancer har upptäckts i ett tidigt skede och har ännu inte haft en chans att sprida sig till omkringliggande vävnad , lymfkörtlarna eller i blodomloppet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.