alternativ till mammogram

Bröstcancer utvecklas i cellerna i bröstet och är ofta diagnosen undersökningar , mammografi och andra tester . Bröstcancer är mycket vanligare hos kvinnor än hos män . Patienterna skall ha sin läkare undersöker ovanliga bröst förändringar

Symtom

Enligt Mayo Clinic , ovanliga bröst förtjockad eller klumparna försvinner , blodig bröstvårtan och en inverterad nippel kan förekomma med bröstcancer och måste utvärderas av läkare . Förändringar i form och storlek på bröstet , hud peeling i bröstvårtan och gropar i huden på brösten kan förekomma med denna sjukdom .

Mammografi

En mammografi är en röntgenundersökning av bröstet som kan användas för att identifiera avvikelser som behöver testas ytterligare.

Ultraljud

Ultraljud använder ljudvågor för att skapa mer detaljerade bilder av bröstet avvikelser som kan användas i vissa fall att skilja en brösttumör från en godartad cysta .

MRT

En MRI , eller magnetisk resonanstomografi test , använder radiovågor, en magnet och färgämne för att titta mycket noga på insidan av bröstet .

Biopsi

En biopsi görs ofta på bröstet celler som misstänks vara maligna . Ett vävnadsprov avlägsnas och utvärderas i ett laboratorium för förekomst av cancer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.