alternativa behandlingar för bröstcancer efter mastektomi

Bröstcancer kommer att påverka ungefär hälften av alla åtta kvinnor , enligt uppgifter från den medicinska webbplats Medline Plus . Det finns ett antal olika behandlingar för bröstcancer , varierar i omfattning och svårighetsgrad . En av de mer extrema förfaranden för grossistledet eliminering av bröstcancer är borttagande av bröstet , helt eller delvis . Detta förfarande kallas en mastektomi . Ibland återkommer cancer efter ännu en mastektomi , som kräver en förvaltning av en alternativ behandlingsmetod.

Drog-och strålterapi

Tänk möjligheten att antingen medicinering (kemoterapi ) eller strålbehandling som en alternativ åtgärd för att behandla bröstcancer efter en mastektomi . Enligt uppgifter från bröstcancer webbplats BreastCancer. org , kemoterapi förvaltning av giftiga droger i kroppen för att hjälpa till att förstöra cancerceller . Medan friska celler i kroppen kommer att påverkas något av narkotikamissbruk kommer de cancerceller påverkas värre , eftersom deras snabbare ämnesomsättning innebär att de kommer att suga upp ett förhållandevis högre belopp av den administrerade läkemedel . Biverkningar från denna form av behandling är diarré , ökad risk för infektioner, håravfall , svårt att bli gravida eller infertilitet , illamående och kräkningar . Strålbehandling , å andra sidan , består av tillförsel av höga energi radioaktiva vågor att skada arvsmassan i cancercellerna och gör dem oförmögna att fortsätta reproducera . Till skillnad från cytostatika , vars biverkningar kan ses i hela kroppen, är biverkningarna av strålbehandling begränsad till det område där den tillämpas . Dessa inkluderar irritation på hud , smärta i bröstet eller armhålan , trötthet , hjärtproblem ( t. ex. ökad risk att utveckla kranskärlssjukdom i framtiden ) och frågor lungorna (t. ex. försämrad andning kapacitet ) .

hormonbehandling

Tänk hormonell behandling som ett annat alternativ åtgärd för att bekämpa bröstcancer efter en mastektomi . Enligt Medline Plus, de flesta bröstcancer är hormonberoende , vilket betyder att de trivs i närvaro av det kvinnliga könshormonet östrogen . Hormonbehandling syftar till att beröva cancercellerna tillgång till östrogen genom att minska mängden östrogen i kroppen eller ta bort östrogenets förmåga att binda till bröstvävnad . I båda fallen är detta mål uppnås genom användning av receptbelagda läkemedel-antingen SERMs ( selektiv östrogen receptor modulatorer-agera för att hålla östrogen borta från bröstvävnad ) såsom tamoxifen eller aromatashämmare ( agerar för att minska mängden östrogen i kroppen ) som Arimidex .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.