angiogenes och tumörer

När det gäller kampen mot cancer , beprövade behandlingsalternativ är operation , strålning och kemoterapi . Läkare och forskare utvärderar nya behandlingar för cancer , och söka efter bättre sätt att krympa och ta bort tumörer . En av den nya behandlingen vägar under prospektering är genom att förstå sambandet mellan angiogenes och tumörer

Angiogenes

Angiogenes är den term som används att beskriva bildningen av nya blodkärl i kroppen . Angiogenes sätts i rörelse av vissa kemikalier i din kropp . Dessa kemikalier uppmuntra blodkärl att växa inom områden där du har skadats , till exempel att mata blod till ny vävnad . När skadan repareras , andra kemikalier som produceras av kroppen signal att blodkärlen inte längre bildas .

Tumörer

En tumör är tillväxt som består av onormala celler . En tumör kan växa på utsidan eller insidan av kroppen . Den onormala celler kan godartade och icke-skadliga eller de kan vara elakartade och cancer . En tumör kan orsaka skador av trängsel frisk vävnad , sätta press på det och även organ deplacerande . Maligna tumörer kan spridas i hela kroppen , vilket orsakar hälsoproblem på flera områden.

Angiogenes och tumörer

Angiogenes kan spela en roll i både uppmuntrande tumörtillväxt och hjälpa läkare att behandla din cancer . Blodkärl ger syre och näring till frisk vävnad , de kan också göra samma sak för tumörer . Ju fler blodkärl som foder en tumör , desto mer syre och näringsämnen den får . Detta innebär att tumören kan växa sig större än det skulle ha annars. Större tumörer är mer benägna att sprida sig i hela kroppen .

angiogeneshämmare

Din läkare kan behandla tumörer genom antiangiogen terapi . I denna form av behandling , använder din läkare angiogeneshämmare de kemikalier som talar om för din kropp att sluta bilda nya blodkärl . Dessa kemikalier kan vara naturliga eller syntetiska . Utan nya blodkärl som transporterar syre och näring till en tumör , kan det sluta växa och kan till och med börja krympa . Detta minskar risken för eventuell spridning och kan göra det lättare för läkaren att ta bort genom andra terapier , som kirurgi eller strålning .

Överväganden

Food and Drug Administration har godkänt användningen av angiogenes hämmare för behandling av vissa tumörer , inklusive kolorektal cancer , icke-småcellig lungcancer och bröstcancer . Antiangiogen terapi är inte en hållbar behandling av alla tumörer . Angiogeneshämmare kan ha biverkningar , inklusive blödning problem , nedsatt blodkoagulering funktion , undertryckt immunförsvar och störningar i hjärtfunktionen. Om du har högt blodtryck eller redan är benägna att utveckla infektioner , kan det inte vara rätt behandling för dig .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.