asbest och mesoteliom cancer

Ett bestämt ovanlig form av cancer , mesoteliom , visas mitt i vävnad som lägger sig över dina inre organ . Det kan påverka olika delar av kroppen , inklusive lungor , mage eller hjärta , och tenderar att utvecklas som en följd av exponering för asbest

Överväganden

Behandling av mesoteliom beror på många faktorer , bland annat scenen och placeringen av cancer . Tyvärr kommer diagnosen ofta efter att sjukdomen har blivit alltför aggressiv framgångsrikt behandla .

Typer

Kirurgi , cellgifter och strålning fungerar som de tre vanligaste formerna av behandling av mesoteliom . Kirurgi är fortfarande ett gångbart alternativ om diagnosen ställs tidigt , kemoterapi kan bidra till att förhindra cancer från att återvända , och strålning kan drastiskt minska symtomen .

Funktioner

Konkret innebär operation avlägsna den drabbade vävnaden eller , i vissa fall delar av angripna organet . Till exempel kan en läkare välja att ta bort en lunga som drabbats av mesoteliom för att minska det för odds på cancer sprider sig.

Fördelar

Även om det inte kan bota cancer , akupunktur och andningsövning kan bidra till att minska andfåddhet , en gemensam problematiska symptom på mesoteliom .

Varning

kombinationsbehandling, såsom utnyttjande av både cellgifter och strålning behandlingar , kan vara fysiskt ansträngande . Var noga med att grundligt diskutera dina behandlingsalternativ med din läkare .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.