behandling för lymfom testikelcancer

Lymfom testikelcancer är en vanlig sekundär cancer , vilket innebär att cancer börjar i en annan orgel och sedan sprider sig till testiklarna . Det slår i allmänhet män som är över 50 år och är vanligare än primär testikeltumörer

vanligaste behandlingen

Den vanligaste behandlingen för någon form av testikelcancer är kirurgi . Testikeln med cancern tas bort från pungen genom ett snitt i ljumsken .

ytterligare operation

I lymfkörtlarna bakom buken kan också tas bort under samma operation eller vid en senare en . Denna operation kallas en retroperitoneal dissektion lymfkörtel .

Överväganden

undanröjandet av såväl testiklar gör en människa infertila . Men om bara en tas bort , är det fortfarande möjligt för honom att ha barn .

annan behandling

Cytostatika är vanligt efter operation för att förstöra kvardröjande cancerceller , och behandlingen är inte bara för testikelcancer . Eftersom lymfom är sekundär , är operation inte tillräcklig för att hantera sjukdomen .

biverkningar

En möjlig biverkan av operationen är retrograd ejakulation , vilket sker efter skador på nerver som styr utlösningen . Sperma är deponerade i urinblåsan i stället för utanför kroppen under utlösningen . Biverkningar av cytostatika kan inkludera håravfall , munsår , en minskning av antalet blodkroppar och infertilitet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.