cancerbehandling för terminal patienter

För de flesta patienter med obotlig cancer , är målet för cancerbehandling för att hantera symtomen snarare än att bekämpa cancer . Denna typ av cancer behandling kallas palliativ vård

Definition

Läkare ordinera palliativ vård för att behandla en obotlig cancer patientens symtom . Behandling av symtom minskar smärta och ökar livskvaliteten . Det rekommenderas för cancerpatienter med några tillgängliga behandlingar för att slåss eller fördröja cancer : s utveckling.

Läge

Mest palliativ vård utförs hemma med besök från hälso-och sjukvårdspersonal eller på vårdhem . När ett symptom inte kan hanteras av hospice , kan patienten flyttas tillfälligt till ett sjukhus .

Människor

team av människor som ger hospicevård innefattar läkare, sjuksköterskor , socialarbetare , kaplaner och familjemedlemmar.

Funktion

I palliativ vård , läkare ordinera fortfarande cellgiftsbehandling, strålning och kirurgi . Till exempel läkare ordinera kemoterapi för att minimera storleken av tumörer orsakar smärta .

Fördelar

Palliativ vård ger en obotlig cancer patienten att må bättre samtidigt som utgifterna hennes sista veckor och månader hemma med familj och vänner. Hospicevård fokuserar på livskvalitet , snarare än att förlänga livslängden .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.