halogenlampor och hudcancer

Halogenlampor avger mer ultraviolett ( UV ) strålning än andra typer av armaturer . Eftersom exponering för UV -strålning är en viktig orsak till hudcancer , halogenlampor utgör någon hälsorisk

Halogenlampor

Halogenlampor har en mindre glödlampa än glödlampor , som ett resultat , måste de koncentrera mer energi i ett mindre område . På grund av detta fokus , de släpper energi som är starkare än den som frigjorts av andra ljuskällor , inklusive en liten mängd UV-strålning .

UV-strålning och hudcancer

Cancer Council of Australia varnar för att exponering för UV -strålning spelar en viktig roll i att orsaka hudcancer , i synnerhet om en solbränna resultat från exponering .

UV-filter

De flesta halogenlampor är utrustade med UV-filter . Till exempel är vissa GE Lighting lampor tillverkade av speciella kvarts som filtrerar bort de flesta UV-ljus .

Säkerhet

Det är bäst att undvika långvarig direkt exponering för halogenlampor för att undvika exponering för UV -strålning . Det är också bättre om ljuset reflekteras från väggen eller i taket i stället riktas rakt mot dig .

Slutsats

Även UV-strålning från halogenlampor utgör en risk för cancer , på grund av den lilla mängd släppt av strålning och att de flesta lampor har skyddande filter , de flesta halogenlampor är säkra . Om du lider solbränna från att använda en halogenlampa , men sluta använda den omedelbart .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.