hur man hanterar njurcancer

Enligt American Cancer Society (ACS ) , i USA fanns det cirka 60. 000 nya fall av njurcancer och nästan 13. 000 dödsfall i sjukdomen under 2009 . Även om det är ovanligt hos personer yngre än 45 år , har en enskild en i 75 livstid risk att utveckla njurcancer , enligt ACS .

Tyvärr har njurcancer inga tidiga symtom. Som cancer förskott , kan det vara smärta i sidan , aptitlöshet , blod i urinen eller en klump i magen . För att hantera njursjukdom från diagnos till behandling och därefter finns det alternativ som kirurgi eller kemoterapi och ett utbud av tjänster .

Hantera Njurcancer


1 .
Förstå din diagnos . När du har fått diagnosen njurcancer , kommer din läkare stadium av sjukdomen . Denna process gör att du och din läkare att bestämma rätt behandling mål för din njurcancer . Enligt MayoClinic. com , med steg 1 , är att tumören 7 cm eller mindre , begränsat till en njure och har inte spridit sig. I etapp 2 , är tumören större än 7 cm men är fortfarande begränsad till njuren .

I steg 3 kan tumören vara någon storlek . Det kan ha spridit sig till binjurarna , vävnaden runt njuren eller lymfkörtlar . Har dock tumören inte spridit sig till andra organ . Med steg 4 , kan tumören vara valfri storlek , belägen i en eller flera lymfkörtlar och också i andra organ .
2 .
opereras . En partiell nefrektomi är ett alternativ för etapp 1 och när cancer i båda njurarna , eller när bara en njure fungerar . Med denna operation , är endast tumören avlägsnas och inte hela njuren . Men om du är i ett framskridet stadium av njurcancer , kan en radikal nefrektomi vara det bästa alternativet , säger MayoClinic. com . Din kirurg kommer att ta bort hela din njure , lymfkörtel och omgivande binjurarna .
3 .
Prova andra tillgängliga behandlingsalternativ. Om det är alltför riskabelt att genomgå en operation , till din andra alternativ hantera sjukdomen är att blockera blodflödet till tumören eller att frysa cancerceller . Om din njurcancer är avancerad eller kommer tillbaka , kan din läkare rekommendera immunterapi med läkemedel som interferon och interleukin-2 eller klinisk prövning . I en klinisk studie , kommer du att vara isär i en undersökning för att prova nya läkemedel eller tekniker för att behandla din njurcancer .
4 .
Ta hand om dig själv och hitta stöd . Gör någon verksamhet som tar dig bort från cancer och lindrar stress .

Hitta support via familjemedlemmar eller ett stödjande nätverk. Diskutera dina känslor med vänner och familj. Detta kan hjälpa dig hantera dina njurcancer och eliminera spänningar och stress . Låt dem hjälpa dig . De kan följa med dig till mottagningsbesök , erbjuda transport och hjälper dig att springa ärenden och förbereda måltider .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.