hur man hittar en knöl i ett bröst lymfkörtel

Även bröstcancer är en skrämmande och ibland dödlig sjukdom , kommer regelbundna bröst tentor hjälper dig att fånga sjukdomen tidigt och öka dina chanser till en fullständig återhämtning . Regelbundna prov ( en gång i månaden ) kommer att hjälpa dig att lära dig formen och känslan i dina bröst . Detta kommer att göra några potentiellt cancerogena förändringar tydligare . Det är särskilt viktigt att kontrollera lymfkörtlarna runt brösten . Om du har en cancer knöl , kan den sprida sig till närliggande lymfkörtlar och orsaka svullnad

granskningsprocessen


1 .
Titta på dina bröst i en spegel. Lägg märke till om det finns några synförändringar . Se till att du visar dina bröst från alla vinklar och även höja upp armarna för att se om du märker några förändringar i dina armhålor . Armhålorna har många lymfkörtlar . Således är synlig under armarna svullnad en potentiellt allvarlig varningssignal .
2 .
Ligg på en plan yta och höja armarna över huvudet .
3 .

Placera tips av indexet , mellersta och fingrar ringen på brösten . Känn över hela bröstet ytan . Justera trycket i hela detta bröst " sopa ". Notera eventuella taktila ändringar i din bröstvårta. Anteckna alla ändringar du känner till ditt bröst yta och om du upptäcker knölar eller utväxter .
4 .
Känn under armarna för påtaglig lymfkörtlar . Den mänskliga kroppen har lymfkörtlar överallt , speciellt i bröstet regionen . Lymfkörtlar svälla till följd av mindre infektioner , skärsår och skador . Dock kan lymfkörtlar svullna också för att en cancer knöl har spridit sig till lymfkörtlarna . Armhålan lymfkörtlarna är de mest benägna att svälla på grund av närheten klumpar .
5 .
Notera konsekvens och storleken på eventuella lymfkörtlar du känner . Om du upptäcker något stora, hårda lymfkörtlar i närheten av armarna , känner de omedelbara områden nära den hårda lymfkörtel för att upptäcka bröst klumpar . Även om du inte kan hitta någon i närheten klumpar , besöka en läkare omedelbart för vidare utvärdering .

tips och varningar


 • Bröst konsistens och känsla kan ändras baserat på en olika faktorer såsom ålder , graviditet status och menstruationscykeln . Om du känner små förändringar , bli inte rädd . Men eftersom även en mindre knöl kan vara ett tidigt stadium av bröstcancer , bör du besöka en läkare för professionell utvärdering när du märker förändringar .
 • För att se till att du täcker hela din bröst region , försök att visualisera dina bröst som antingen en klocka eller en serie av tårtbitar . När du känner att dina bröst efter knölar , se till att du täcker varje " paj bit "eller " klocka "region .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.