hur man identifierar leukemi symtom

Leukemi symtom är lika olika som de typer och subtyper av leukemi . Många människor felaktigt förknippar leukemi med barn . Tyvärr kan leukemi komma till nästan alla åldrar . Leukemi avser en uppsättning av cancer som angriper kroppens förmåga att producera friskt blod . Det ligger i vita blodkroppar , lymfkörtlar och benmärg . Benmärgen börjar producera onormala funktionsstörning vita blodkroppar i stora mängder vilket leder till olika symptom i leukemi cancerpatient
1 .
Leta efter röda stift punkter under ytan av huden .

Detta tillstånd orsakas av blod finna sin väg ut ur kapillärerna nära ytan av huden . Dess tekniska namn är petekier . Detta beror ofta på en sänkning av trombocytantalet följd av den pågående påverkar av leukemi .
2 .
Var uppmärksam på pågående trötthet och svaghet i kroppen .

särskilt hos barn bör detta vara ett tecken till oro . Barn är aktiva och energiska , lekfulla och fulla av liv. Försvagad barn som alltid är i behov av vila kan ha ett allvarligt tillstånd . Alla aktiva människa , barn eller vuxen , som står inför pågående oförklarliga trötthet visar tecken på ett problem . Leukemi kan eller inte kan vara den skyldige , men ett besök till din vårdgivare är i sin ordning .
3 .
märker några värk eller skelettsmärta .

Leukemi påverkar benmärgen och sprider ut att påverka resten av kroppen via blodet. Skjut inte upp att få skelettsmärta kollade eftersom det är en av de vanligaste leukemi symtom . Som med alla cancer , cancer behandlingar för leukemi är mest effektiva när sjukdomen upptäcks tidigt .
4 .
Rapportera alla svullna lymfkörtlar eller hårt platser i buken .

I lymfatisk leukemi noderna kan svälla till ovanliga storlek . Obs runt halsen , armhålor och ljumskar där någon svullnad och boka tid för en fullständig genomgång om du misstänker något dina symptom är mer än en kort tids sjukdom .
5 .
Håll koll upprepade infektioner eller blåmärken . .

Eftersom leukemi påverkar de vita blodkropparna , är kroppens förmåga att kämpa mot infektioner minskat dramatiskt. Föra register över dina egna eller ditt barns infektioner och se till att de inte bildar ett mönster . Blåmärken kan också vara ett tecken på blodets lågt antal blodplättar .

* Se tips nedan för mer information om leukemi symptom .

tips och varningar


 • nästan alla punkter cancerforskning till extrema förmåner fånga cancer tidigt . Rapportera symptom så fort de dyker upp .
 • meddelande nattliga svettningar eller feber som kan ha samband med pågående infektioner .
 • Andnöd vid utövandet kan anslutas till många tillstånd, inklusive leukemi. Kolla in det här med din vårdgivare .
 • för leukemi , är cytostatikabehandling krävs nästan alltid .
 • Se relaterade artiklar på denna sida för mer information om hälsa och diagnos hjälp .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.