hur man kan förstå luminala en bröstcancer

Det finns många klassificeringar av bröstcancer , och försöker att förstå dessa olika klassificeringar , inklusive luminala A och B luminala bröstcancer , kan vara förvirrande eftersom det sätt de är klassificerade har förändrats under åren . Harvard Health Publications ( HHP ) visar att traditionella metoder att klassificera tumörer bröstcancer har grundats på tre huvudkriterier : storleken på tumören , den kurs de celler som delar sig , och förekomsten av cancerceller som finns i patientens lymfkörtlar .

Enligt HHP , forskare har nu en större förståelse för bröstcancer på molekylär basis , vilket har lett till användning av ett nytt system som klassificerar bröstcancer med hjälp av följande termer : luminala A , B luminala , HER2- positiv , och basal- Like bröstcancer . Förstå olika bröstcancer typer kan leda till en större förståelse för en specifik klassificering som luminala A.
1 .
Forskning olika moderna klassificeringen typer av cancer. Harvard Health Publications identifierar fyra olika typer :

luminala A är en gemensam tidigt stadium av bröstcancer där tumörerna ser mer ut som normal vävnad jämfört med andra tumörtyper och har receptorer som är progesteron och östrogen positiva och HER2 -negativ . HHP indikerar att luminala A har en låg risk för återfall , medan HER-positiva tumörer bedöms som mycket hög risk.

luminala B liknar luminala A i att tumörerna har också progesteron och /eller receptorer östrogen utom i mindre kvantiteter . Denna typ anses också låg risk .

HER2 -positiva tumörer är högre risk tumörer än luminala A och B och har haft ett antal genmutationer i samband med epidermal tillväxtfaktor .

Slutligen basala -liknande bröstcancer som ibland kallas " triple negativ " i att de har negativa värden av progesteron , östrogen och HER2 men bedöms som mycket hög risk eftersom de har en tendens att växa snabbt .
2 .
Kontakta en onkolog för att diskutera den forskning du har gjort på luminala A bröstcancer och ställa frågor om något du inte förstår av din forskning eller något som inte kan ha varit ingående förklaras . Om du är orolig att du kan ha cancer , boka tid direkt .
3 .
Tala med någon som har påverkats av luminala A bröstcancer . Om du inte vet någon , leta efter en stödgrupp i din kommun eller online . Susan G. Komen för Cure Breast Cancer Foundation ( www. komen. org ) har en avdelning på sin hemsida tillägnad kvinnor som har delat sina erfarenheter med bröstcancer och bröstcancer Cancer. org ( www. breastcancer. org ) har en avdelning på sin hemsida som kallas " gemenskapens Knowledge ", som innehåller ett forum och en chatt rum där du kan ställa frågor och uttrycka er oro .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.