hur man kan hjälpa en tonåring som har en kompis med cancer

Tonåren är en svår tid i livet som kan bli ännu mer komplex när det paras ihop med olyckliga situationer som att ha en vän med cancer . Även om din första reaktion som förälder kommer sannolikt att vara att dalta ditt barn genom detta potentiellt traumatisk händelse , är en bättre strategi att vara mer reserverad i ditt arbetssätt . Genom att bara vara där för ditt barn och ge vägledning där så behövs , kan du bidra till att skapa ett starkare band av förtroende och hjälpa honom eller henne att klara under en svår tid .
1
försäkra din tonåring att du är där för att prata när som helst de behöver hjälp när du upptäcker att de har en vän med cancer , men inte driva frågan . Att tvinga upp frågan och försöka ha en konversation om ämnet kommer bara att göra din tonåring mer tveksamma till att öppna upp i framtiden .
2 .
Var inte upprörd eller på annat sätt störda om du hittar att din tonåring hellre skulle lita på hans eller hennes sociala nätverk av vänner att hantera sina känslor snarare än att komma till dig . Såvida du inte har en ganska öppen linje för kommunikation till att börja med , kanske din tonåring känner mig inte helt bekväm med den här typen av känslomässig diskussion med en förälder . Vara förstående och tillgänglig , men låt ditt barn att hantera situationen på det sätt som de känner sig mest bekväm .
3 .
Ge din tonåring med raka och ärliga svar på hans eller hennes frågor om de väljer att diskutera frågan med dig . Det värsta du kan göra är att skugga sanning eller ge felaktig information till din tonåring , tänker att du kan skydda dem från verkligheten . Du behöver inte vara dyster om sin väns prognos och situation , men vara realistiska . Behandla ditt barn med respekt och värdighet i era diskussioner och de kommer vara mer benägna att komma till er om hjälp i framtiden .
4 .
öppen kommunikation mellan din tonåring och andra psykiska sjukvårdspersonal om det finns frågor som du inte kan svara ( eller obekväma att hantera ) . Med din tonåring samtycke , satt upp ett möte med en religiös ledare i ditt samhälle , en kurator eller en psykolog för att visa din tonåring att du är villig att gå lite extra för att hjälpa dem att hantera .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.