hur man kan hjälpa en vän att hantera cancerbehandlingar

Att hantera cancerbehandlingar kan vara både fysiskt och känslomässigt dränerande , men med stöd av vänner kan hjälpa till. Ibland vänner verkar försvinna när det blir tufft eftersom de inte vet vad de ska göra, men att bara vara där och pitching i kan betyda världen för att en vän som behandlar effekterna av cancerbehandling. Oavsett om du eskort din vän att hennes möten eller överraska henne med en pre-lagad måltid eller filmer , kan din närvaro hjälpa till att lindra stress och rädsla
1 .
läsa på . Lär dig allt du kan om vilken typ av cancer din kompis har , dess symtom och effekter av cancerbehandling. Att veta vad som väntade och dela information kan lindra rädsla och ge din vän med information hon kan ha missat under sin läkare eller behandling möten .
2 .
Gå till möten med din vän när det är möjligt . Att ha en vän att prata med samtidigt som han får behandlingar kan hjälpa till att hålla humöret uppe och visa ditt ovillkorliga stöd och kärlek . Även om din vän inte känner för att prata och höll hans hand kommer att uppskattas.
3 .
att hjälpa till med mat på kemoterapi eller strålbehandling dagar . Gör en gryta , soppa , eller annan mat , eller plocka upp några pizzor till din vän och deras familjemedlemmar av behandling dagar så knepig tas om hand och din vän kan vila i stället för att oroa matlagning .
4 .
Ha en hatt och peruk parti . Heja din vän genom att ha en fest med nära vänner för att fira ett nytt utseende på ett positivt sätt . Be gästerna att ta med roliga hattar eller peruker att dela med din vän att hon kan bära om hennes hår faller ut . Toast till din väns tapperhet och en hälsosam nystart .
5 .
Skapa en rolig korg film gåva och dela i underhållningsbranschen . Skratt är verkligen den bästa medicinen , och några komedi DVD kan hjälpa heja din vän när han känner sig låg . Plocka upp favorit titlar eller klassiska komedier och dyka upp säden att njuta av dem tillsammans .
6 .
Var där . Ring eller besök regelbundet för att chatta . Håll ämnen lätt och inte fokusera på negativa nyheter . Göra upp planer för framtiden och tala om upplyftande händelser och mål . Ta med en bok av konversation förrätter att väcka diskussionen .
7 .
Gör en personlig " Stör ej "-skylt . Dekorera ett tomt tecken du plockar upp på en hobby affär , eller helt enkelt design ett på papper och laminat det . Använd roliga bilder från det förflutna eller rita ljusa blommor . Lägg den tillsammans i en gåva korg fylld med bad pärlor , lotion och en sovande mask för att hjälpa din vän skämma bort sig själv efter behandlingar .

tips och varningar


 • Don inte försöka stoppa din kompis från att tala om sina rädslor , eftersom det kan göra dig obekväm . Du kan inte alltid släta över ärlig känslor , så helt enkelt säga , "Jag hör dig, och jag är här för dig " när din vän uttrycker sig .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.