hur man överlever metaplastic bröstcancer

Metaplastic bröstcancer ( som kliniskt kallas " metaplastic bröstcancer " ) är en ovanlig form av bröstcancer som cancerformer i celler som har gått igenom en metaplastic förändring , vilket är när en celltyp övergår i en annan typ . Ett exempel på en metaplastic förändring skulle vara när en cell i luftstrupen ändras till en som liknar en cell i levern . National Cancer Institute visar att en metaplastic cell förändring i sig kan öka sannolikheten för cancer utveckling på området för händelsen och bör övervakas noga . Surviving metaplastic bröstcancer är beroende av ett antal faktorer , bland annat om cancern har redan spridit sig och om patienten har andra förhållanden som påverkar hennes hälsa . På grund av den sällsynta metaplastic bröstcancer finns det ingen särskild metod för behandling , så det är typiskt behandlas på ett sätt som liknar andra former av bröstcancer
1 .
När din primärvårdsläkare har diagnostiserats eller misstänker cancer , se en onkolog och begära att få ett bröst . Den onkolog kommer sannolikt att göra en mammografi eller annan bröstcancer detektionsmetoderna såsom magnetisk resonanstomografi ( MRT ) testa att söka efter anomalier .
2 .
Om bröstcancer upptäcks och ytterligare identifierats som metaplastic bröstcancer , diskutera alla behandlingsalternativ tillgängliga med din onkolog . Även American Society of Clinical Oncology visar att de flesta onkologer kommer att rekommendera en traditionell form av behandling såsom kirurgisk borttagning av cancervävnaden , kemoterapi , hormonell terapi , biologisk behandling eller strålbehandling , visar Mayo Clinic som sjukdomsfri överlevnad och total överlevnad av patienter med metaplastic bröstcancer (särskilt de drabbade med metastaserad sjukdom ) är lägre än hos patienter som behandlas för konventionella bröstcancer med hjälp av konventionella behandlingsmetoder , så det kan vara värt att undersöka mer innovativa behandlingsmetoder .
3 .
Börja föreskriven behandlingsprogram. Ta del av några biverkningar eller höga nivåer av smärta och rapportera dessa erfarenheter med din läkare .
4 .
Efter behandlingen programmet är avslutat, diskutera en uppföljande vård regim med din läkare . Detta program kommer att bli mycket individualiserad beroende på ditt tillstånd och läkarens egna rekommendationer , men det grundläggande programmet bör innefatta regelbundna läkarbesök och prov för att leta efter nya förekomst av cancer .

tips och varningar


 • Utöver behandling och kommunikation med din läkare , kan det vara bra att bygga ett nätverk av stöd med familjemedlemmar , vänner och andra överlevande cancer . Många online stödgrupper finns tillgängliga, inklusive Susan G. Komen för Cure Bröstcancerfonden och bröstcancer Cancer. org . Det kan också vara till hjälp för att leta efter lokala stödgrupper som har ansikte mot ansikte möten .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.