hur man ska behandla hund ben cancer

Bone cancer är en cancer form kännetecknas av ohämmad proliferation av celler som kantar ben . Bone cancer är en vanlig form av cancer som drabbar hundar samt människor . Enligt Vet Kirurgi Central , är nästan 10. 000 hundar som diagnostiserats med skelettcancer årligen i hela världen . Det finns olika typer av ben cancer som drabbar hundar med osteosarkom ( cancer ursprung i osteoblaster ) och multipelt myelom är de vanligaste typerna . Lyckligtvis behandlingsalternativ är tillgängliga
1 .
Amputation av infekterade delen är den vanligaste metoden för att behandla hundar som lider av skelettcancer . Amputation utförs ofta särskilt för att minska smärta och obehag för hunden . Operationen är i allmänhet utförs genom att ge en lokal eller allmän anestesi , beroende på hur allvarligt tillståndet . Hunden kan bli skyldig att stanna på sjukhuset efter operationen för två till tre dagar .
2 .
Post-amputation kemoterapi sessioner öka effektiviteten i kirurgisk metod och öka överlevnaden av hunden . I dessa sessioner , är anti-cancer läkemedel såsom cisplatin och karboplatin injiceras i blodet för att döda cancerceller om någon kvar efter operationen . Kemoterapi börjar två till tre veckor efter amputation och sker i allmänhet varje två till tre veckor på flera månader.
3 .
Tänk strålbehandling som en möjlig behandlingsmetod. Strålbehandling, även kallad strålbehandling , är att exponera cancercellerna att högfrekvent strålning som röntgen och gammastrålning för att minska smärta . Strålbehandling sessioner ofta hålls regelbundet i nästan tre till fyra månader. Men denna metod främst palliativ vård och sällan hjälper förstöra maligna celler och bota sjukdomen.
4 .
överväga alternativa metoder att minska smärta hos hund . Antiinflammatoriska läkemedel såsom acetylsalicylsyra , ibuprofen och narkotika är ofta skrivs . Placering en kylklamp på platsen för operationen efter amputation kan också vara till hjälp för att minska smärtan. Vissa veterinärer rekommenderar akupunktur för att lindra smärtan .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.