hur man ska behandla mesoteliom : metholioma behandlingar du bör vara medveten om

Söker du mesoteliom information ? Mesoteliom är ofta förknippat med exponering för asbest. Asbest är ett naturligt mineral med separata fibrer som kan vävas samman . Fibrerna ger värmetåliga egenskaper som gör den användbar för isolering . När asbest produkter är skadade och fibrerna blir luftburna och inandas de orsaka inflammation som kan leda till cancertumörer , framför allt i luftvägar och lungvävnad . Tänk dig följande mesoteliom behandlingar
1 .
första överväga vilka mesoteliom behandlingsalternativ är tillgängliga . Typiska behandlingsalternativ är operation , cellgiftsbehandling och strålbehandling .
2 .
Nästa , tala med din läkare om operation för mesoteliom . Om din läkare bedömer att kirurgi är ett alternativ , det finns tre typer av operationer finns tillgängliga att beakta. Diagnostiska kirurgi är icke-invasiv och bekräftar att cancer är närvarande . Kurativ kirurgi används för att avlägsna så mycket cancer som möjligt med hopp om att bota patienten . Kemoterapi eller strålning följer oftast kirurgi . Palliativ kirurgi bort cancervävnad och används för att ge lindring av symtom men det är inte ett botemedel .
3 .
Om kemoterapi för mesoteliom eller strålning har presenterats som ett alternativ , är det viktigt att veta vad som gäller . En vanlig kemoterapi läkemedel som används för mesoteliom är Cisplatin , vilket snabbt gör att celler som delar sig från att dubblera deras DNA . Strålning används ofta för behandling av mesoteliom och det innebär strålar av strålning vid åsynen av den cancer att döda cancerceller . En nyare strålbehandling kallas Brachyterapi är tillgängligt och det innebär att använda små radioaktiva stavar som implanteras i en tumör för att ge en koncentrerad dos av strålning .
4 .
annan terapi för att överväga för mesoteliom är Fotodynamisk terapi , som använder ljusterapi för att döda cancerceller. Med denna behandling en patient får en intravenös lösning som gör cancercellerna känsliga för en viss typ av ljus . Efter behandling patienten utsätts för ljus och cancerceller dödas .
5 .
Andra mesoteliom behandlingar som innebär kliniska prövningar som genterapi . Genterapi använder genetiskt material till målet cancerceller . " Självmord genterapi " är den viktigaste genterapi används för mesoteliom patienter . Det orsakar cancer celler att producera ämnen som orsakar deras död . Nya kliniska prövningar är alltid erbjuds för cancerpatienter . Tala med din läkare och göra en sökning på mesoteliom kliniska prövningar för att få tillgång aktuell kliniska prövningar som erbjuds .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.