hur man startar strålbehandling efter en lumpectomy

Enligt uppgifter från Mayo Clinic är bröstcancer den näst vanligaste cancerformen diagnostiserad hos kvinnor i USA . Operation för att avlägsna hela eller delar av bröstet är en vanlig behandling för bröstcancer , så kallad lumpectomy ( när du tar bort en cancergen knöl själv ) eller en mastektomi ( när du tar bort bröstet ) . Efter det framgångsrika slutförandet av en lumpectomy , är strålbehandling ofta för att säkerställa att alla cancervävnaden har förstörts
1 .
Rådgör med din läkare övervaka att avgöra om du är i klass av individer som kan dra nytta av strålbehandling efter en lumpectomy . Enligt uppgifter från BreastCancer. org kan strålbehandling inte användas efter en lumpectomy var (1 ) du har redan haft strålning samma bröst , (2 ) du lider av en bindvävssjukdom (3 ) du för närvarande gravid eller ( 4 ) schemat gör det dagliga strålbehandling ogenomförbart .
2 .
ha en uppriktig diskussion med din läkare övervaka att fastställa den förväntade nyttan och kostnaden för strålterapi efter en lumpectomy . Förstår att det kan vara både lång och kort sikt biverkningar av strålbehandling, inklusive trötthet, illamående , en ökad risk att utveckla andra typer av cancer i framtiden och en eventuell negativ effekt på dina lungor och hjärta . Diskutera alla dessa frågor i förväg så att du inte har några beklagar ner linjen efter att ha upplevt strålterapi efter en lumpectomy .
3 .
Delta i fem till sju veckors strålbehandling. Detta kommer att bestå av dagligen till semi-dagliga applikationer av extern strålning till det drabbade området . Målet med strålbehandling är att bombardera det drabbade området med hög energi radioaktiva vågor , skada det genetiska materialet av cancerceller , vilket gör dem oförmögna att fortsätta reproducera . Denna behandling är effektiv-enligt ett par studier publicerade i oktober 2002 års upplaga av New England Journal of Medicine, Återfallsfrekvensen för bröstcancer efter en lumpectomy och strålbehandling var 14 procent eller mindre .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.