kemoterapi hos barn

Framsteg inom cancerbehandling , inklusive kemoterapi , fortsätta att hjälpa ett ökande antal barn besegra sjukdomen och gå på att leva normala, friska liv

Funktion

Barn med diagnosen cancer ofta genomgår cytostatikabehandling , som huvudsakligen är en regim av medicinering ges specifikt för att förstöra aktiva cancerceller .

Forms

De flesta cytostatika behandlingar ges till barn genom en IV som gör det möjligt att medicineringen ska flöda direkt i en ven eller ibland via ryggmärgsvätskan . I andra fall är kemoterapi ges i form av ett piller .

Alternativ

cellgiftsbehandling är olika för varje barn , beroende på vilken typ av cancer och ålder , vikt och längd av patienten . Barn kan ha möjlighet att kemoterapi på sjukhus , eller läkarens mottagning , öppenvård cancer center hemma .

biverkningar

Eftersom olika cytostatika läkemedel används för olika cancerformer , de biverkningar som barn kan uppleva variera . De vanligaste biverkningarna är illamående och kräkning, sår i munnen eller på huden , håravfall och trötthet .

Management

Det bästa sättet för föräldrar att hjälpa till i förvaltningen av sina barns cytostatikabehandling är att bli utbildad om cancer och kemoterapi . Detta inkluderar behandlingen , prata med andra cancerpatienter och turnera cancerkliniker behandling . God hygien är särskilt viktigt för barn som genomgår cytostatikabehandling , för att undvika infektion .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.