kirurgiska behandlingar för testikelcancer

Testikelcancer är en form av cancer som är lätt att behandla om de upptäcks tidigt . Medan konventionella behandlingar såsom strålning och cellgiftsbehandling är ofta anställda , Mayo Clinic anges att kirurgiskt avlägsnande av testikel kan vara den enda nödvändiga metoden för behandling

Funktion

operera bort en testikel är det främsta metod att behandla testikelcancer och utnyttjas under alla stadier av cancer .

Förfarande

testikeln är normalt avlägsnas direkt genom ett litet snitt görs i ljumskarna . Din läkare kan ersätta testikeln med protes .

annan operation

Din läkare kan också ta bort närliggande lymfkörtlar i ljumsken genom bukväggen . Detta är främst för att förhindra att cancern sprider sig efter kirurgiskt bort testikeln .

biverkningar

Som med alla operationer , kan biverkningar uppstå . De omfattar smärta och blödning i området i snitt , liksom risken för infektion . Den upplösning av nerver i närheten av lymfkörtlarna kan potentiellt orsaka problem med utlösning .

Effektivitet

kirurgiskt avlägsnande av testikel är mycket effektiva, särskilt när cancern upptäcks i tid . Om cancern har spridit sig , kan annan behandling som används i samband med operation bli nödvändig .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.