ooforektomi som behandling för bröstcancer

Bröstcancer är en ledande orsak till cancer hos kvinnor , andra bara för hudcancer , enligt US Centers for Disease Control and Prevention . Förutom traditionella behandlingar som kirurgi , strålning och kemoterapi , vissa läkare använder ooforektomi som en behandling för bröstcancer

Identification

ooforektomi är kirurgiskt avlägsnande av äggstockarna , det organ i kroppen som producerar ägg .

Funktion

Cirka 10 procent av kvinnorna utveckla bröstcancer beror på ärftliga egenskaper som BRCA mutation , som är beroende av det kvinnliga könshormonet östrogen som produceras av äggstockarna , rapporter som våra risken för cancer är behöriga. Om du är bland dessa kvinnor , att ta bort dina äggstockar skär bort era kroppar östrogen försörjning .

Effekter

ooforektomi vanligtvis används för att förebygga ett första fall eller återfall av bröstcancer , för vilka förfarandet minskar din risk att utveckla cancer med 50 procent , förklarar Mayo Clinic . A 2002 studie utförd vid universitet i Norge och Storbritannien fann att kvinnor som genomgick ooforektomi inom sex månader från sin bröstcancer diagnos hade färre återfall av bröstcancer än de som höll sina äggstockar .

Komplikationer

Efter ooforektomi , kommer du att uppleva klimakteriet och inte längre kunna bli gravid och kan utveckla symptom som värmevallningar och humörsvängningar. Ooforektomi kan också orsaka uppkomsten av osteoporos och en ökad risk för hjärtsjukdom , förklarar Mayo Clinic .

Överväganden

Om du för närvarande har cancer , ooforektomi sannolikt inte kommer att bota sjukdomen på egen hand , men du kan välja att ha det förfarande efter bröst kirurgi, kemoterapi eller strålning för att minska risken för en andra cancer . Tänk på att ooforektomi inte förhindra bröstcancer helt --- även om du genomgå operation, kan du fortfarande utveckla bröstcancer i framtiden .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.