processen för en bröstcancer markör test

Vad det är

En bröst markör testet är utformat för att läsa dina bröst för cancer egenskaper . Din läkare kan använda en mängd olika tester för att identifiera hur mycket cancer cellulär aktivitet är på gång inom kroppen . Till exempel kan ett blodprov tas för att hitta ett specifikt protein som bara uttrycks när bröstcancer är närvarande . Enligt sajten bröstcancer , om proteinet hittas, kommer proteinet att fungera som en identifierbar " markör " för cancer .

tumörmarkörer Test

I vissa fall kan din läkare extrahera ett litet vävnadsprov i en biopsi förfarande . När en massa ligger inom ditt bröst , är ett vävnadsprov av det generella tas som undersöks i mikroskop på ett labb . Provet kontrolleras för cancerceller . Resultaten av testet skickas tillbaka till din läkare att ses över, och då resultaten kommer att ges till dig . Om du känner en knöl i bröstet och handlar om möjligheten att få bröstcancer , kan du begära att en tumör markör test utföras .

Diagnos

Marker provningar krävs för att ge dig den bästa möjliga behandling under din prognos . Marker tester kan utföras under behandlingen för att också se till att du reagerat positivt-om ditt markörer börja öka , detta innebär att din kropp inte reagerar på behandlingar som strålning eller cellgiftsbehandling. Din läkare kommer att behöva ändra riktning i din behandling . Om din markör är låg innebär det att din kropp svarar på behandlingar och slåss din cancer .

få testas

Enligt OBGYN , blir testad viktigt när du har fått diagnosen bröstcancer . Detta gäller särskilt om din cancer återvänder efter remission . Tumörmarkörer tester kan bidra till att avgöra hur din cancer kommer att öka , vilket kan hjälpa din läkare behandla dig därefter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.