samband mellan hudcancer och bröstcancer

Som diagnostiseras med en form av cancer är svårt nog för någon . Men forskare har upptäckt att människor med bröstcancer löper större risk för melanom ( hudcancer ) och vice versa

Identification

Enligt Skin Cancer Foundation , en stor andel av bröstcancerpatienter utveckla melanom , många inom ett år av bröstcancer diagnos .

Betydelse

Melanom är den vanligaste formen av cancer , och den dödligaste bland unga kvinnor i åldern 25 och 29. Bröstcancer är dödligaste bland unga kvinnor från åldrarna 30 till 34.

vetenskaplig forskning

En 13-årig studie i Irland under ledning av photobiologist Gillian M. Murphy , MD , undersökt 34. 385 patienter med antingen melanom eller bröstcancer och fann 127 patienter hade båda formerna av cancer . Antalet skulle ha behövt vara mellan 30 och 35 för korrelationen skall anses statistiskt signifikant .

Statistik

De med hudcancer är redan en ökad risk att utveckla andra former av cancer . Dock är risken att utveckla bröstcancer fyra gånger större .

teorier /Spekulationer

Det exakta sambandet mellan de två cancerformer är fortfarande okänt. Det finns teorier dock om effekterna av behandlingar för cancer , liksom förändringar hormon grund av bröstcancer behandling , som anslutningen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.