strålbehandling och håravfall

Strålning behandlingar mål snabbväxande cancerceller . Tyvärr kan strålningen inte skilja mellan cancerceller och friska celler . Som ett resultat av håravfall på platsen för strålning behandlingar , och ibland i hela kroppen , är en möjlig biverkning

Omfattning av håravfall

Håravfall orsakas av strålning sig vanligtvis på behandlingsområdet. Men området storlek , strålning typ , och doser av strålning har alla en direkt inverkan på omfattningen av håravfall .

stadigvarande håravfall

Låga doser av strålning orsakar oftast tillfälligt håravfall cirka två till tre veckor in i behandling , och återväxten börjar vanligen tre till sex månader efter behandling slut . Håravfall som orsakas av höga doser av strålning är oftast permanent.

Kontroll av håravfall

Vissa patienter kan känna sig mer kontroll om de väljer att planera sin egen håravfall genom att raka den innan den faller ut . Med mjuka schampo och undvika hårda produkter som locktänger kan fördröja uppkomsten av håravfall .

Peruker

Anpassade och standard peruker finns och måste köpas innan håravfall att bäst matcha hårfärg och stil . Vissa försäkringar kommer att täcka peruker om de är läkare -föreskriven , och medicinskt nödvändiga peruker är avdragsgilla .

Sköta Scalp

När håravfall har inträffat , är det viktigt att ta väl hand om din hårbotten , halsdukar, turbaner Och hattar skydda hårbotten från alltför kyla, värme och solexponering .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.