tecken och symptom på hypotalamus hjärntumör

En hypotalamus hjärntumör sker i hypotalamus , en körtel i hjärnan som ansvarar för att reglera humör , kroppstemperatur , sömn , törst , sexualdrift och hunger . Det kan påverka balansen och koordinationen

typer av tumörer

I barn är tumören oftast en onormal tillväxt av gliaceller , som stöder nervceller . Dessa är inte nödvändigtvis cancer . Hos vuxna , men de resulterar ofta i cancer som har spridit från andra ställen i kroppen .

symtom som påverkar Stommens storlek

Barn med hypothalamus hjärntumörer kan lida av "underlåtenhet att frodas ", vilket betyder att de inte växer normalt . Kakexi förekommer hos vuxna och barn när det finns en minskad aptit och en förlust av kroppsfett . De kan också sakna näringsämnen till följd av kräkning .

Symptom på Hydrocefalus

En huvudvärk är ett symptom på en tumör . Om tumören är tillsammans med trötthet , kan det vara en indikation på hydrocefalus , vilket är svullnad av hjärnan . Detta inträffar när tumören blockerar flödet av ryggmärgsvätskan .

Anfall och hyperaktivitet

En del patienter upplever kramper , konvulsioner eller hyperaktivitet från hypothalamus hjärntumörer . Hyperaktivitet hänvisar till alltför stora rörelser i musklerna .

tidig pubertet

Barn som når puberteten , eller sexuell mognad , före utsatt tid kan ha en hypotalamisk hjärntumör .

Vision Symtom

Om tumören ligger nära visuella vägar , får syn försämras .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.