tidigt tarmcancer

Ungefär en av 19 personer utvecklar tarm eller kolorektal cancer , en sjukdom där celler i någon del av tarmen börjar växa okontrollerat . När fångats under dess tidigaste skede är tarmcancer mycket behandlingsbar

Identification

Steg 1 tarmcancer inträffar när onormala celler har invaderat väggarna i din kolon , men har bara kommit till mitten lager i tarmarna . I detta skede har cancer ännu inte påverkat någon lymfkörtlar eller andra organ .

Behandling

Kirurgi är den vanligaste behandlingen för tidigt tarmcancer . Känd som en kolektomi innebär förfarandet att ta bort den del av tarmarna som har drabbats av cancer liksom ett par av lymfkörtlarna i området .

typer av operationer

En kolektomi kan utföras laparoscopically Och endast små snitt och med en liten videokamera för att vägleda kirurgen . I andra fall kan öppna kolektomi eller ett stort snitt krävs för förfarandet.

Tidsplan

Efter en kolektomi för tidigt tarmcancer , kommer du att vara på sjukhuset tills dina tarmar börja fungera igen . Detta kan ta upp till en vecka .

Goda Nyheter

Patienter med tidig tarmcancer normalt inte behöver strålning eller cellgifter .

Prognos

För folk turen att få en diagnos av tarmcancer under dess tidigaste stadier, är den genomsnittliga femåriga överlevnaden 93 procent .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.