vad som är hög risk för äggstockscancer ?

Äggstockscancer bildas på ytan av en eller båda av äggstockarna , som är en del av den kvinnliga reproduktiva systemet . Det finns många faktorer som gör kvinnor med hög risk för äggstockscancer

Statistik

National Cancer Institute ( NCI ) uppskattar att 21. 550 kvinnor kommer att diagnosen äggstockscancer i 202C och 14. 600 kvinnor kommer att dö av denna typ av cancer . har

genetisk koppling One

högre äggstockscancer hittats hos kvinnor som har två genmutationer som kallas BRCA 1 och BRCA 2 . Även om dessa gener var ursprungligen kopplat till högre bröstcancer, har de även förknippats med högre äggstockscancer .

genetisk koppling Två

högre äggstockscancer har också hittats hos kvinnor från familjer med ärftlig nonpolyposis kolorektal cancer ( HNPCC ) . Den höjda räntan här är mindre än hos kvinnor med BRCA 1 och BRCA 2 -genen.

släktforskning

Kvinnor från familjer med andra medlemmar som har äggstockscancer har en högre risk att få cancer själva . Den ökade risken är cirka 10 till 15 procent. Ingen specifik genetisk koppling finns i dessa fall .

ålder och vikt

Risken för äggstockscancer ökar med åldern , och de flesta kvinnor som är postmenopausala . Kvinnor som är feta har också en högre risk för äggstockscancer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.