Cryo behandling för hjälplös cancer

Prostatacancer kännetecknas av ohämmad tillväxt av celler som kantar prostatakörtel . Det är en vanlig cancer som drabbar män , med nästan 190. 000 fall som diagnostiseras varje år i USA . Tidig upptäckt av cancer tillsammans med behandling såsom cytostatika , kirurgi , kryoterapi och strålbehandling är ofta till hjälp för att kontrollera förökningen av cancerceller

cryotherapy Process

cryotherapy , även kallad kryogen behandling , innebär användning av gaser som flytande kväve och argon att frysa maligna celler och förhindra deras spridning och metastasering i kroppen . I denna metod är de gaser som sprids nära cancerceller med hjälp av ett instrument som kallas cryoprobe . Läkare använder ofta MR eller ultraljud metoder för att lokalisera cancerceller och begränsa skador på omgivande frisk vävnad .

Varaktighet

En timmes sessioner kryoterapi hålls vanligtvis tre gånger i veckan i nästan två månader . Däremot kan tidsram variera beroende på interna spridning av cancerceller .

Fördelar

Elder patienter som lider av prostatacancer och de som inte kan genomgå kirurgiskt avlägsnande av cancer , särskilt gynnas av kryoteknik , eftersom det är minimalt invasiva och innebär mindre smärta .

biverkningar

Biverkningar av kryoteknik inkluderar svår smärta nära bukhålan och blödning . Nervskada nära prostates även kan ge bestående impotens .

Förebyggande /Lösning

För att förebygga cancer, bland annat av prostata rekommenderar Mayo Clinic undvika rökning och alkoholkonsumtion och begränsning av exponering för sol och miljögifter .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.