Hur man överlever en benmärgstransplantation

En benmärgstransplantation utförs när frisk benmärg har förstörts av sjukdom eller till följd av strålning eller cellgiftsbehandling . Benmärg kan komma från din egen benmärg eller från en donators . Benmärg förfaranden skall normalt ske i en vårdinrättning som specialiserat sig på denna typ av behandling . Om du har en benmärgstransplantation , måste du vidta vissa försiktighetsåtgärder efteråt för att öka dina chanser att överleva
1 .
Efter ingreppet kommer du till ett särskilt rum på sjukhuset som har sanerats för att förhindra infektion . Besökare masker , kappor och handskar . Blommor och växter är förbjudet i detta speciella rum . Du bär en kirurgisk mask och handskar när de lämnar rummet .
2 .
Normalt är på sjukhuset fyra till sex veckor , med två till fyra veckor i sanerats speciellt rum .

3 .
Du får antibiotika och anti- virus läkemedel för att förhindra infektion. Du leds genom en intravenös röret tills man kan äta på egen hand .
4 .
Du får blodtransfusioner öka antalet vita blodkroppar och behandla eller förebygga infektion .

tips och varningar


 • Det tar fyra till sex månader att återhämta sig. Ordna med en familjemedlem eller vän att ta hand om husdjur , betala räkningar och göra hushållssysslor när du återhämtar . Prata med ditt försäkringsbolag om din och alla betalningar du kan ådra . Schemalägga tid från arbetet .
 • en benmärgstransplantation är ett allvarligt medicinskt förfarande och undvika infektion är av yttersta vikt . Följ läkarens anvisningar om att förebygga eller behandla infektioner och råd vänner och familj inte att besöka om de är sjuka eller har varit utsatta för smittsamma bakterier .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.