När var asbest som används i bromsbackar ?

Asbest är ett mineral som har använts i över ett sekel som byggnadsmaterial , husgeråd och bildelar som är resistenta mot skador orsakade av värme , öppen låga eller kemikalier . Exponering för asbest upptäcktes vara dödligt på 1970-talet , och materialet har fallit i onåd för många tillämpningar. Exponering för asbest kan leda till olika typer av cancer och sjukdomar i lungorna . En produkt som kan innehålla asbest är fordonsindustrin bromsbeläggen eller bromsbackar

Historia

För nästan lika länge som det har funnits bilar på vägarna har företag sålt bromsbackar som innehåller asbest . Vissa företag som säljer asbest bromsbelägg har funnits sedan 1920-talet. Även i det 21 århundradet , företag säljer fortfarande bromsbackar tillverkade av asbest

Identifiering

Företag som har sålt skor asbest broms ( antingen i det förflutna eller nu ) är: . Bendix , Raymark , Abex , Delco , Mopar , Wagner , Ford , GM och Hayes .

är asbest Bromsbackar olagligt?

Även asbest har varit känd för att vara farliga för människors hälsa i flera decennier har användningen av materialet varit förbjudna av den amerikanska regeringen endast för vissa användningsområden eller produkter . Även asbest är förbjuden från många andra typer av produkter , är det fortfarande lagligt att använda asbest att göra kuddar skivbroms och trumbromsbelägg .

förordningar

Även om användningen av asbest i bromsbackarna inte är reglerat , det belopp av asbest partiklar tillåtet , i luften av arbetsplatser , till exempel en auto verkstad , är federalt uppdrag . Men från 1973 och 2003, gjorde regeringen har inte ett program för att rutinmässigt följa dessa frågor luftkvalitet , enligt hemsidan asbestosnetwork. com .

NIOSH Study

År 1989 , det nationella institutet för arbetarskydd och hälsa ( NIOSH ) genomförde en studie som visade att de flesta bromsar gjort i USA fortfarande innehöll asbest . Det är osäkert hur stor andel av bromsbelägg innehåller asbest i dag, eftersom organisationer som National Highway Traffic Safety Administration inte håller denna typ av poster .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.