Paraben säkerhet

Parabener är en grupp kemikalier som ofta används som konserveringsmedel i kosmetiska produkter . Trots den kosmetiska industrin långsiktiga användningen av parabener , fortsätter de att vara kontroversiell på grund av en tro på att parabener kan utgöra en hälsorisk för konsumenterna

Typer

metylparaben propylparaben och butylparaben är de vanligaste typerna av parabener som finns i kosmetika , såsom smink , krämer , rengöringsmedel, schampo och andra hårvårdsprodukter. Produkter innehåller ofta flera parabener , ofta tillsammans med andra typer av konserveringsmedel.

Nivåer

kosmetiska beståndsdelar Review , en industri -stödda organisationen hävdar att paraben användning i kosmetiska produkter är säker upp till nivåer på 25 procent . Kosmetika innehåller vanligen parabener på nivåer på mellan 0,01 procent och 0,3 procent .

potentiella cancerrisken Link

En studie från 2004 publicerad i Journal of Applied Toxicology hittade förekomsten av parabener i cancer brösttumörer . Eftersom parabener kan agera på samma sätt som östrogen, som är kopplad till bröstcancer , för riskerna med användning parabener i kosmetiska produkter ifrågasattes .

Forskning

Kliniska studier har ännu att ge en definitiv koppling mellan parabener och bröstcancer . På grund av den mycket låga nivåer av paraben i kosmetiska produkter, många forskare och medicinska experter hävdar att även maximala exponeringen för parabener via kosmetiska produkter är inte troligt att producera tillräckligt med östrogena aktiviteten att öka ett konsumenterna risk för cancer.

Paraben-fria produkter

Enligt lagen är detaljhandeln kosmetiska företag skyldiga att lista ingredienser på sina produkter , vilket ger konsumenterna möjlighet att undvika att använda produkter med parabener . Många produkter görs utan parabener finns tillgängliga, och vissa företag har avbrutit användningen av parabener i vissa produkter . Enligt US Food and Drug Administration , mest märkes antiperspiranter och deodoranter är nu Paraben-fri .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.