Vad du kan vänta bröstcancer kemoterapi

Cytostatika är en behandling som förhindrar cancerceller från att dela och sprida till resten av kroppen . Cytostatika stoppar delning av celler som delar snabbt , bland annat hår och hud celler

Funktion

Kemoterapi används för att behandla både tidigt stadium bröstcancer , för att förhindra att cancern kommer tillbaka , och avancerade steg bröstcancer , att förstöra cancerceller så snabbt som möjligt .

Tidsplan Kemoterapi ges i cykler . Till exempel kan en läkare administrera cytostatika för flera dagar i rad , med en viloperiod efteråt . Det tar vanligtvis mellan tre och sex månader för att avsluta en cytostatikabehandling.

Överväganden

Cytostatika kan ges på flera sätt , bland annat muntligen , via ett IV via en hamn installerade i kroppen , genom en kateter och i en bild .

Effekter

biverkningarna av kemoterapi inkluderar håravfall , förändringar i naglar och fingrar , diarré, trötthet , illamående, kräkningar , förändringar i smak och lukt , torrhet i slidan , ändra vikt , minnesförlust och mun sår .

Förebyggande /Lösning

Att se en tandläkare innan kemoterapi kommer att se till att din mun är friskt, kemoterapi kan orsaka snabb bakterietillväxt i munnen och tänderna .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.