Vilka är effekterna av kemoterapi på spermier ?

Cytostatika är vanligt i döda cancerceller , och kan vara en stor fördel i kampen mot cancer . Däremot kan kemoterapi ha skadliga effekter på andra aspekter av kroppen , inklusive manlig fertilitet . Manlig fertilitet påverkas vanligen av kemoterapi och bör diskuteras med en läkare

Tillfälliga barnlöshet

Tillfälliga infertilitet orsakad av kemoterapi läkemedel är möjlig . Cytostatika kan orsaka spermierna att ha problem med gödsling ägget , och kan minska det totala antalet spermier . Vanligtvis kommer infertilitet bättre när kemoterapi har upphört , men det finns vissa fall där permanent infertilitet inträffar

vanligaste orsakerna till infertilitet

Kemoterapi kan vara källan till tillfällig infertilitet i mer än ett sätt . Förutom minskningen av spermier , kan den effekten också utlösning och erektion på grund av de negativa effekterna på underlivet .

Conception

Conception under kemoterapi är osäker för den eventuella fostret . De läkemedel som används i terapi kan överföra till sperma , därför skapar skadlig riskerna för fostret tänkt från smittade sperma .

Väntetid

Det tar i allmänhet cirka ett till tre år för en man att ha friska spermier efter kemoterapi , men det kan ta upp till nio år . Hälsa sperma kan kontrolleras genom att ha en analys av sädesvätskan .

Frysning Sperm

Män som behandlas med cellgifter kan överväga att frysa friska spermier innan de genomgått behandling . Hålla friska spermier frysas kan vara mycket fördelaktigt för barnafödande i de fall när manlig infertilitet är permanent på grund av cellgiftsbehandling .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.