asbest och den därmed sammanhängande risken för mesoteliom

Asbest är ett flagnande mineral som tillverkare använder för att skydda olika produkter från värme , eftersom det är ett utmärkt isolering . emellertid asbest en orsak till en form av cancer som kallas mesoteliom , som nästan alltid åtföljs av en mycket dålig prognos

Effects

Tiny asbest partiklar som inandas eller sväljas kan lämna in i foder i lungorna eller matsmältningssystemet. Över tiden, cellskador de skapar resultat i cancer , såsom mesoteliom .

Tidsplan

Mesoteliom typiskt påverkar slemhinnan i buken , hjärta eller lungor och kan ta årtionden att uppvisa symtom . Detta och det faktum att många av dess symptom härma andra, mindre allvarliga tillstånd gör det extremt svårt att behandla , eftersom sjukdomen är i sin senare stadier när det är äntligen upptäckts .

Typer

Alla som arbetar i närheten av asbest eller asbesthaltigt relaterade produkter löper risk att utveckla denna cancer . Detta inkluderar asbest gruvarbetare , arbetare varv , rörmokare , mekaniker , elektriker och metallarbetare .

Överväganden

Det är inte nödvändigt att hantera asbest produkter till kontrakt mesoteliom , eftersom det är inandning av asbest partiklar som leder till sjukdom . Till exempel har fruar för arbetstagare som utsätts för asbest fått mesoteliom från att bara tvätta sin makes asbest lastat kläder genom åren .

Historia

Användningen av asbest i USA är nu föremål för förstärks minutiöst regler . Naturvårdsverket lyckades föra ett förbud mot asbest 1989, men en federal domstol upphävde denna åtgärd två år senare. Många amerikanska företag, förverkliga effekterna av asbest , drastiskt minskat sin användning av mineralet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.