behandling av mesoteliom cancer

Mesoteliom är en form av cancer som kan ta årtionden att utveckla , men det kan leda till döden inom bara några månader efter diagnos . Eftersom denna form av cancer kan härja i kroppen på så kort tid är det viktigt att börja en behandling så snart som en patient får diagnosen . Det finns en mängd av mesoteliom behandlingar som är tillgängliga

Hitta en Specialist

Eftersom mesoteliom är en relativt sällsynt form av cancer , är det bäst att konsultera en specialist för att fastställa den bästa behandlingen . Se Referenser för en lista över läkare som är specialiserade på behandling av mesoteliom .

kemoterapi och strålbehandling

kemoterapi och strålbehandling finns två sätt att behandla cancer , och de kan dra några mesoteliom patienter . Små mängder av strålning är inriktade på områden av kroppen där tumörer är koncentrerade i ett försök att döda de cancerceller .

Kirurgi

Operation alternativ för att behandla mesoteliom utbud från att rinna vätska uppbyggd från bröstet till att ta bort hela eller delar av en lunga .

Receptbelagda läkemedel

Droger som ALIMTA och Avastin har godkänts för användning av patienter som kämpar med mesoteliom . Dessa läkemedel verkar genom att begränsa näringsämnen som absorberas av cancerceller organ . ALIMTA är godkänd för användning endast med patienter som lider av pleuramesoteliom ( som påverkar slemhinnan i lungorna) .

experimentella behandlingar

Skärstål operationstekniker, klinisk prövning droger , och även genterapi testas på en liten Antalet mesoteliom patienter i ett försök att hitta det bästa sättet att bekämpa cancer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.