biverkningar av extern strålning

Eftersom människor får låga doser av naturligt förekommande strålning i dag till dag liv , har du vanligtvis inte har på allvar vara oroliga dess effekter om inte utsätts för en onormal mängd . Detta sker oftast som en följd av strålbehandling för cancerbehandling

Trötthet

Enligt American Cancer Society . trötthet är en mycket vanlig biverkning av strålbehandling. Även trötthet kommer i allmänhet att minska efter strålbehandling ingås ofta cancerpatienter finna att trötthet inte alltid hjälpta av vila , vilket kan vara mycket frustrerande för patienter som är vana att vara aktiva .

Hudirritation

Hudirritation kommer att visa sig på samma sätt som solbränna . Huden runt det område på kroppen som utsätts kommer sannolikt att bli torr och kliande och kan börja skala .

Håravfall

Håravfall , som hudirritation , kommer att ske inom området för det organ som direkt utsätts för strålning . För patienter som får behandling för cancer i eller nära huvudet , får dramatiska håravfall fram till den punkt av fullständig skallighet uppstår .

vita blodkroppar utfiskning

En relativt sällsynt biverkan är en minskning av antalet vita blodkroppar . Eftersom vita blodkroppar är kroppens försvar mot infektioner , kan detta snabbt bli en farlig situation.

andra cancerformer

Ironiskt nog , en av de långsiktiga potentiella biverkningar av strålning för cancerbehandling är själva cancern . Sådana cancer kan manifestera sig upp till 10 till 15 år efter den ursprungliga exponeringen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.