brachetherapy behandling för livmoderhalscancer

Livmoderhalscancer kännetecknas av skenande förökning av celler som kantar livmoderhalsen . Enligt NCI ( National Cancer Institute ) , nästan 12. 000 personer diagnostiseras med denna cancer form årligen i Amerika . Även om en komplett botemedel är ännu inte tillgängliga, är behandlingar som brachyterapi , kirurgi och kemoterapi ofta ges för att kontrollera spridningen av maligna celler

Brachyterapi

Brachyterapi är en form av strålbehandling i vilka radioaktiva fröna är placerade nära de cancerceller i livmoderhalsen . Dessa frön hjälp i att förstöra maligna celler och därmed förhindra deras metastaser .

Tidsplan

Brachyterapi sessioner hålls två till tre gånger per vecka för nära tre månader . Dock kan tidsåtgången variera beroende på interna spridning av cancerceller .

Fördelar

Brachyterapi är särskilt fördelaktigt för äldre patienter som lider av livmoderhalscancer och även till dem som inte kan opereras som en följd av hjärta sjukdomar och andra kroniska sjukdomstillstånd.

Effekter

vaginal blödning, diarré och ömhet och rodnad i vulva är vanliga biverkningar av brachyterapi vid administrering för att behandla livmoderhalscancer patienter.

Varning

Din läkare kan rekommendera dig att minska exponeringen mot miljögifter , solstrålarna medan genomgår brachyterapi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.