glioblastom näring kost

Glioblastom är den vanligaste och mest aggressiva formen av hjärntumörer hos människor idag . I mitten av 1990-talet började forskning om behandling med hjälp av en ketogen diet för att bromsa utvecklingen av malignt gliom cancercellernas tillväxt . Den ketogen diet utvecklades ursprungligen på 1920-talet för behandling av epilepsi hos barn , men genom ytterligare forskning processen att ketos har visat sig att behandla andra neurologiska sjukdomar samt

Ketos

Maligna tumörer är beroende av glukos och glykolys för tillväxt och överlevnad beror på avvikelser i antal och funktion av deras mitokondrier . Den ketogen diet får den hjärnan att övergången till ketonkroppar , fetter och proteiner , som sin främsta energikälla , och på grund av kalori begränsning utnyttjar metaboliska bristerna i cancerceller . Samtidigt har den ökade fett och protein hjälper till att öka livskraften i den normala nervceller , liksom resten av kroppen .

ketogen diet

ketogen diet består av mycket fett , måttligt proteininnehåll och lågt kolhydratinnehåll , med begränsad kaloriintaget . Förhållandet mellan fett och protein till kolhydrater är vanligen 4:1, i avsikt att begränsa mängden glukos tillgängligt för elakartade cancerceller i hjärnan för att begränsa tumörtillväxt . Några enkla tips för att inleda ketogen kost är att äta rikligt med råa grönsaker , eftersom de är höga i fiber och antioxidanter. Avokado , ägg och ost ger god mängder av fett och proteiner samt lagt smak till måltider och kan användas i flera olika recept . Spaghetti squash kan ersätta pasta, potatis och ris i många recept och kommer att hålla hela i rumstemperatur i flera veckor , vilket ger en mycket låg-kolhydrat kost substitut .

Diet Genomförande

ketogen diet börjar med en 24- timmars fasteperiod , där patienten bara förbrukar vatten . Under denna period friska celler övergången från beroendet av glukos till fett och protein till energi. Patienten är fortfarande under noggrann medicinsk övervakning under denna period och arbetar med en dietist hela kosten. Även en måltid bort av gränserna för 04:01 andel fett till kolhydrater kan vända den positiva effekterna av ketogen diet på cancercellernas tillväxt begränsning .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.