hur man känner igen symptom på mesoteliom

Om du eller någon närstående har exponerats för asbest och du misstänker att exponeringen har utsätta dig för risk för mesoteliom , bör du se till att du känner till tecken och symtom av mesoteliom . På detta sätt kan du vara säker på att fånga cancer tidigt och har en mycket bättre chans att överleva
1 .
Var uppmärksam på din andning . Om du har andningssvårigheter, som andfåddhet , väsande andning eller andra svårigheter , bör du kontakta din läkare. Även detta tecken kan vara en varning av mesoteliom är det också ett tecken på många andra problem , som astma , och läkaren kommer att vilja köra några tester. Se till att du informerar din läkare om asbestexponering så att din läkare också kommer att köra några tester för att se om det finns cancerceller bildas .
2 .
Om du hostar upp blod , gå till läkare omedelbart ! Detta är ett tecken på Mesoteliom , men det kan vara ett tecken på andra störningar också, så oavsett vad det visar sig vara , att du får checkat ut omedelbart ! Hostar blod är nästan alltid ett tecken på stora medicinska problem .
3 .
Smärta i nedre delen av ryggen , sidan eller buken kan vara tecken på Mesoteliom , särskilt om de åtföljs av svullnad . Om du har ont i dessa områden , bör du kontakta din läkare. Det kan visa sig vara ett mindre allvarligt problem , men det är bäst att vara säker på att det är inget allvarligt . Utgå inte ifrån din ryggvärk är bara en produkt av åldrandet.
4 .
Om du gå ner i vikt utan att göra något som kan förklara viktminskning , få checkat ut . Oförklarlig viktminskning är ett tecken på många allvarliga problem , bland annat mesoteliom . Om du inte tränar , bantning eller något liknande och du har gått ner i vikt bör du få checkats ut av en läkare .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.