hur man kan bota glioblastoma multiforme

Glioblastom mutliforme ( GBM ) är en snabbt växande cancertumör som utvecklas i hjärnan och ibland hjärnstammen . " Glio " avser gliaceller som fungerar som bindväv i hjärnan . GBM är den vanligaste typen av hjärntumör och står för cirka 50 procent till 60 procent av fallen hjärntumör . Det är också den mest aggressiva och dödliga , enligt den amerikanska hjärntumör Association . Sandblästrat stål sker oftast hos vuxna över 50 år

Maximera din överlevnad


1 .
Lyssna på din kropp och titta på förändringar . Vanliga symptom på GBM huvudvärk , synförändringar, plötslig minnesförlust , kramper , illamående , förändringar i personlighet , eller förlamning på ena sidan av kroppen . Som med de flesta sjukdomstillstånd , tidig diagnos och behandling ofta leder till bättre resultat .
2 .
Vid första tecken på förändringar i ditt vanliga tillstånd , kontakta din läkare. Det är vanligt att människor först rådfråga familjens läkare , som förmodligen kommer att beställa en hjärnskanning (antingen en CT eller MRI ) . När en skada eller onormalt upptäcks , kommer du förmodligen kommer att hänvisas till en neurokirurg ta bort och biopsi tumören att bekräfta malignitet . När tumören bekräftas som ett GBM kommer en parad av specialister konsulteras för att hjälpa till med behandling . Neurologer hantera det allmänna välbefinnandet i hjärnan under olika reningssteg , Neuro-onkologer hantera kemoterapi , strålning-onkologer hantera strålbehandling. På grund av den aggressiva karaktären hos denna tumör , ledande cancerläkare , universitet och cancer forskningscentrum rekommendera kursen på behandling som kirurgi, kemoterapi och strålning . Alternativa behandlingsmetoder är sällan diskuteras , även om experimentella läkemedelsbehandlingar kan vara tillgängliga i allvarligare fall .
3 .
Vara en aktiv röst i din medicinska ledningen . Var inte rädd att ställa frågor , söka andra åsikter och vara delaktiga i din egen vård . Ta reda på om din läkare . Är de certifierad ? Hur många års erfarenhet har de ? Vad är överlevnaden av sina patienter ? Vad är behandlingsplan de rekommenderar ? Är de som deltar i eller kan de rekommendera en GBM stödgrupp i ditt område ?
4 .
Underskatta aldrig kraften i en positiv utveckling. Ha ett öppet sinne om behandling planer och kom ihåg att tro och hoppas är avgörande för din framgång.

tips och varningar


 • Enligt UCLA Neuro-Onkologi för GBM Är median överlevnad för nydiagnostiserade patienter som påbörjar aktiv behandling planen för kirurgi, kemoterapi och strålning starkt beroende av patientens ålder vid diagnos . Patienter som diagnostiserats i åldern 20 och 35 har en medianöverlevnad på 2 . 6 år . Dem som diagnostiserats mellan åldrarna 35 och 50 har en median överlevnad på 1,9 år . Dessa bröstcancerdiagnos mellan åldrarna 50 och 70 har en medianöverlevnad på 1,2 år och patienter som fått diagnosen i åldrarna 70 och 100 har en median överlevnad på ett år .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.