hur man kan förbättra lungfunktionen medan kämpar lungcancer

Kämpande någon form av cancer kan vara svårt , men kämpar lungcancer kan förvärras av nedsatt lungfunktion . Andnöd är en vanlig biverkning av lungcancer som gör lämplig motion och aktivitet mycket svårt . Inlärningsmetoder för att förbättra din lungfunktion är viktigt att upprätthålla en aktiv livsstil

Förbättra din lungfunktion


1 .
Sluta röka cigaretter omedelbart . Rökning minskar luftvägarna , inflames insidan av lungorna , och minskar avsevärt din lungkapacitet . Rökning ensamt kan orsaka andfåddhet och minska lungfunktion , även om du inte har lungcancer . Fråga din läkare om hjälp om du fortfarande röker . Begär hjälp med mediciner och stöd för att hjälpa dig avsluta denna dåliga vana .
2 .
Fortsätt med din träning och aktiviteter om du kan . Motion håller dina lungor stark och hjälper kroppen cancer striden lunga . Bedöma nivån på övning du kan hantera realistiskt , och planerar att bedriva i en bekväm plats om du har en attack av andnöd . Om du blir alltför andfådd , sitta i en bekväm position som inte begränsar din andning . Tänk avkopplande tankar och undvika att bli orolig när du återfår din andedräkt .
3 .
Fråga din läkare om pulmonell rehabilitering . Pulmonell rehabilitering lär du tränar metoder som hjälper till att hålla lungorna starka och samtidigt undvika andnöd . Begär en remiss till en pulmonell rehabilitering leverantör . Se till att leverantören har erfarenhet hantering kroniska lungsjukdomar som lungcancer . Kontrollera med din sjukförsäkring och kontrollera att du omfattas av denna typ av behandling .

tips och varningar


 • Håll ditt hus vid en lägre temperatur , eftersom detta kan hjälpa dig att andas lättare .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.