hur man kan förhindra primär & högre bröstcancer

Enligt statistik från den medicinska hemsida Medline Plus, bröstcancer påverkar ungefär hälften av alla åtta kvinnor . Samtidigt som man undviker denna risk är helt omöjligt , det finns ett antal saker du kan göra för att minimera dina chanser att bli i de olyckliga 13 procent av individer som kommer att diagnostiseras med sjukdomen . Som det mest effektiva cancer kämpar behandling är undvikande , vidta aktiva åtgärder nu för att minimera risken är din bästa cancer kämpar politik
1.
Begränsa konsumtionen av fett i kosten för att minska din risk att utveckla bröstcancer , enligt uppgifter från Mayo Clinic . Detta innebär att hålla ditt dagliga fettintag till 35 procent av din totala kalorier . Var särskilt försiktig för att begränsa konsumtionen av mättade fetter och transfetter , hålla det mesta av ditt fettintag förpassas till omättade fetter som nötter , frön och oljor . Slutligen , gör inte misstaget att tro att " less is more "-din kropp behöver en viss nivå av fett intag för att fungera riktigt , så bara strävar efter att ligga under 35 procent taket och tror inte att du måste begränsa fettintaget ytterligare för mer nytta .
2 .
Monitor dagliga kaloriintaget för att säkerställa att du stannar på en hälsosam vikt . Att hålla ditt kroppsfett normaliseras är en nyckel till att undvika bröstcancer , så bemödar sig om att begränsa ditt intag av mat för att släppa överskjutande pounds . Om du för närvarande övervikt , syftar till att förlora en till två pounds per vecka genom att begränsa kalorier måttligt ( konsumerar en 1. 500 till 1. 800 kaloriintag är oftast tillräckligt för att främja viktminskning ) . Kom ihåg att långsam och stadig viktminskning är mer långvariga än snabb viktminskning ses av modefluga kostvanor , så ta en återhållsam linje att förlora vikt för bästa förbättring avvärja primära och tertiära bröstcancer .
3 .
Delta i minst 30 till 45 minuter av motion som utförs fyra till sju dagar i veckan för att hjälpa till att ytterligare minska risken att utveckla bröstcancer . Enligt Mayo Clinic , innebär detta att utföra träning som aerobics , joggning eller rask promenad , men andra former av träning som pilates , yoga , simning och styrketräning kan också hjälpa till att minimera din risk . När du är osäker är mer motion alltid bättre , så sträva efter att schemalägga i tid för utbildning för att hjälpa att smita kula bröstcancer .
4 .
Överväg användning av vitamin -och näringstillskott för att hjälpa avvärja bröstcancer . Enligt uppgifter från MSNBC. com , bör du ta minst 1000 mg per dag av D-vitamin för att minska risken att utveckla bröstcancer med upp till 50 procent . Andra vitaminer och kosttillskott som kan hjälpa omfatta C (minst 500 mg per dag ) och E ( cirka 1000IU per dag ) . Andra kosttillskott som innehåller antioxidanter , som vindruvskärnextrakt , kan också vara till användning om din kost är bristfällig i frukt och grönsaker. Köpa dessa produkter på nätet eller på din lokala hälsokostaffär .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.