hur man kan förstå din grad och stadium av njurcancer

Efter den första chocken av diagnosen , försöka skjuta dina känslor åt sidan så att du kan få svar om din njurcancer , dess behandling och prognos . En av de viktigaste sakerna du behöver veta om din njurcancer innan behandlingen , är klass och steg av din njurcancer . Din läkare kan informera dig om lönegrad och skede av din njurcancer efter att en njurbiopsi och andra tester för dig . Så, vad är den lönegrad och scenen
1 .
I ett nötskal är det grad av cancer vad cancercellerna ser ut i mikroskop . Stage är storleken på tumören och hur långt det har spridit sig .
2 .
betyg av njurcancer

Kvaliteten av din cancer är den terminologi läkare använder att beskriva hur cancercellerna ser ut. Betyget avser hur den del av cellen där DNA lagras , kallad kärna, ser ut jämfört med normal njur- celler " kärnor . De mest använda och mest prediktiva klassningssystem för njurcancer är " Fuhrman kärnteknisk kvalitet " . Din patologi rapport bör använda Fuhrman grad . Fuhrman betyget på en skala från I till IV , där grad I bär det bästa prognos och grad IV det värsta .
3 .
Stages of Njurcancer

Även om cell typ och kvalitet är ibland användbara för att förutsäga en prognos är cancer scen i särklass den bästa prediktorn för överlevnad .

skede av din cancer är den terminologi som läkarna använder för att kommunicera storleken på en tumör och var och hur djupt den har spridit sig.
4 .
etapp I. cancer finns endast i njurarna , och det är 7 centimeter i diameter eller mindre .

steg II . Den cancer finns endast i njurarna , och tumören är större än 7 cm i diameter.

steg III . I detta skede är någon av följande är sant.

cancer i njuren och i en närliggande lymfkörtel . ( lymfkörtlarna är små bönformade strukturer som finns i hela kroppen . De producerar och lagrar infektionsbekämpande celler . )
Cancer är i en binjure eller i skiktet av fettvävnad runt njuren . ( Den binjure , som är knuten till toppen av njuren producerar vissa hormoner . ) Det kan också finnas i en närliggande lymfkörtel .
Cancer är i de viktigaste blodkärlen i njurarna eller den stora venen som njurarna rinna in , den så kallade vena cava . Det kan också vara i en närliggande lymfkörtel .
steg IV . I detta skede är någon av följande är sant.

cancern har spridit sig utanför bindväv övertäckning av njure , känd som Gerota 's fascia.
cancern spridit sig till 2 eller fler närliggande lymfkörtlar .
cancern har spridit sig till andra organ , till exempel tarm , bukspottkörtel eller lungor . Det kan också hittas i närliggande lymfkörtlar

tips och varningar


 • du kan förstå STAGE av njurcancer lättare och bättre från följande artikel: http://www. beatrcc. com/202F07/a-simple-rcc-staging-form
 • och sedan kan du välja din http://www. beatrcc. com/202F2Frenal-cell-carcinoma-treatment behandlingsplan-val-av-scen
 • Detta HOWTO inlägg är writted för utbildningsändamål bara och är inte en ersättning för professionell vård .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.