hur man kan hjälpa någon med bröstcancer

Att ha en vän som genomgår behandling av bröstcancer är en allvarsam upplevelse . En relation som en gång var lättsam och blåsigt interaktion blir plötsligt full av tunga betydelser och fruktansvärd rädsla . Om du inte är erfaren på att vara runt personer som har diagnosen cancer och dess behandling , de förändringar och tankesätt inblandade kan vara både skrämmande och hotande för dig . Erbjuda stöd i den lättaste möjliga sätt , och se din vän vet att du vill vara med på något sätt hon behöver dig för att vara , är kanske det bästa att stödja alla bröstcancer patient kan få .

hjälpa någon som har bröstcancer


1 .
Låt patienten närma sig ämnet av cancer i sitt sätt . Du kanske vill veta alla de senaste uppgifter om din älskade en behandling , men hon kan lång tid att prata om mer vardagliga saker . Lyssna mer än du pratar , och inte låtsas att du vet hur de känner att det är troligt att du inte eftersom varje cancer erfarenhet är annorlunda . Om det alls är möjligt, hitta något att skratta åt , oavsett om det är inom det medicinska erfarenhet själv eller förehavanden kring patienten . Skratt är fortfarande den bästa medicinen för alla , oavsett skick . Låt bröstet prata cancer patienten om hennes rädsla och negativa tankar . Inte bara avfärda dem med optimistiska kommentarer . Dessa farhågor är verkliga och trycka och få dem hörda och uppskattat är mycket bra att en patient som försöker bli frisk igen .
2 .
Hjälp klippa en gräsmatta , göra ljus städning , eller köra till affären för din vän medan hon återhämtar sig från behandling . Organisera och laga några måltider i förväg . Ta över en samåkning dag , eller springa till apoteket för läkemedel . Det finns en miljon detaljer som väger på sinnet av någon upptagen under behandling , så att deras händer och fötter för att få gjort sysslor är en stor hjälp .
3 .
kan ansöka om att ta över kommunikation rutin. De med cancer ibland är för upptagen och för utmattad för att hålla alla omkring dem informerade . Om du kan telefonen träd för information , släpper det patienten bröstcancer från en annan tull , så att de kan koncentrera sig på att bli frisk .
4 .
Skräddarsy din hjälp för din intimitet nivå . Du får inte ligga på en komfortnivå med din vän att vara inblandade i hennes hushåll aktiviteter medan hon genomgår behandling. Du kan fortfarande säga att du försiktig med e-post och kort , med omtänksamma bekvämligheter som hobby eller resemagasin , med frisk godsaker som färsk frukt , eller specialutformat sammanställts CD-skivor med lugnande musik eller positiva affirmationer . Presentkort för manikyr eller massage är alltid uppskattat , och sådana godhet är aldrig glömt .
5 .
hålla kontakt. Även manliga vänner av en bröstcancer patient har en roll att spela i att erbjuda stöd . Få bröstcancer är en av de största övergreppen på en kvinnas kvinnlighet , är så omtänksam gåvor som ära sin kvinnlighet alltid värderas . En bukett av enkla blommor , ett vackert foto , eller en enkel armband berättar patienten att de är värdefulla för dig , och detta kan gå en lång väg att göra henne att känna sig hel igen .

tips och varningar


 • plocka ut några bra filmer att titta på , eller hitta några härliga gamla fotografier att dela .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.